DomLifestyle

Nekad popularna, a danas zaboravljena dječja imena

Kada govorimo o osobnim imenima, ukusi su doista različiti. No, na ukus značajno utječu i trendovi, kako svjetski tako i domaći. I dok neka današnja imena gotovo preko noći postaju hit, druga nam više nisu toliko zanimljiva te s vremenom postaju zaboravljena. Donosimo listu imena koja su nekada bila hit, a danas više nisu popularna.


Osobna imena tijekom godina značajno podliježu trendovima. Iako u Hrvatskoj sve više roditelja svojim mališanima želi dati neko staro, tradicionalno ime kao što je Marija ili Tomislav, većina imena koja su žarila i palila 60-ih, 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća danas su gotovo potpuno nestala, a na njih nas još jedino podsjećaju naša rodbina, kolege i prijatelji.

Ako želite da vaše dijete ima ime koje se danas ne čuje toliko često, donosimo listu gotovo zaboravljenih imena za djevojčice i dječake koja su nekada bila pravi hit, a danas su nepravedno zapostavljena i više nisu popularna.

Najnepopularnija imena za djevojčice:

1. Snježana
2. Mirjana
3. Jadranka
4. Branka
5. Vesna
6. Nada
7. Gordana
8. Jasna
9. Višnja
10. Željka

Najnepopularnija muška imena:

1. Mirko
2. Branko
3. Mladen
4. Stjepan
5. Davor
6. Zlatko
7. Damir
8. Goran
9. Denis
10. Boris

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close