Zdravlje

Kada nedovoljno spavamo, više jedemo

Časopis European Journal of Clinical Nutrition objavio je znanstveni rad koji ukazuje na to da se možemo udebljati ako ne spavamo dovoljno


Britanski znanstvenici ponovo su pogledali 11 već obavljenih znanstvenih radova koji se bave nedostatkom sna i time kako on utječe na unos kalorija. Nekoliko istraživanja pozabavilo se osobama koje spavaju između tri i pol do pet i pol sati dnevno te onima koji spavaju između sedam i 12 sati dnevno. Rezultati pokazuju da osobe koje manje spavaju više jedu, i to oko 385 kalorija dnevno.

‘Glavni uzrok viška kilograma je neravnoteža između unosa i potrošnje kalorija, a ovo istraživanje dodaje već postojećim dokazima to da nedostatak sna može povećati taj odnos’, rekla je doktorica Gerda Pot s Kraljevskog fakulteta u Londonu.

Tim dr. Gerde Pot također je otkrio da osobe koje manje spavaju jedu hranu s više masnoće, a s manje proteina. Količina ugljikohidrata kod svih skupina pretežito je ista.

Više na tportal.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close