Lifestyle

Nedjelja sunčana i vruća, početkom tjedna promjena

PROGNOZA

Nedjelja će na istoku Hrvatske biti sunčana i vruća. Ujutro je uz rijeke moguća kratkotrajna magla, a danju mjestimice umjerena naoblaka. Vjetra gotovo i neće biti, samo ponegdje u Podravini poslijepodne do umjeren jugoistočnjak.


Vruće će biti i u središnjoj Hrvatskoj, uz umjerenu opasnost od toplinskog vala koji može utjecati na zdravlje. Bit će povremeno više oblaka, pa će ipak u većini mjesta najviša dnevna temperatura biti malo niža nego u subotu, uglavnom od 29 do 33 °C. Vrlo je mala vjerojatnost za poneki pljusak u popodnevnim satima.

U gorju i na sjevernom Jadranu pljuskovi će biti vjerojatniji, posebice u Istri, oko Rijeke i u dijelu Gorskog kotara. Nakon umjerene bure u jutarnjim satima, ponaprije podno Velebita – danju vjetar slab, a na otvorenom će moru prema večeri zapuhati umjereno jugo. Dok će noć u gorju biti razmjerno ugodna, duž obale i na otocima često će biti i vrlo topla. Danju vruće, nekima i sparno.

U Dalmaciji pretežno sunčano. Nakon slabe i umjerene bure u jutarnjim satima, danju maestral. More će biti većinom malo valovito. Upozorenje na toplinski val i dalje je na snazi. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 32 i 37 °C.

Ponegdje topla noć će ponovno biti i na jugu Hrvatske, gdje također sunčano vrijeme. Barem manje osvježenje tražit će se u moru čija je temperatura oko 25 °C.”

Početkom tjedna promjena

Na sjevernom će Jadranu u ponedjeljak biti povremenih pljuskova, češće prema večeri, a jugo će jačati na jako i vrlo jako. Glavnina promjene stiže u noći na utorak i tijekom utorka kada će biti nevera, a uz njih, osim jakog vjetra i obilnije kiše, može biti i tuče te pijavica. S burom stiže postupno smirivanje u srijedu, ali i pad temperature.

Na zapadu unutrašnjosti također već prilično nestabilno u ponedjeljak, a u utorak će promjena zahvatiti cijelu zemlju. Popuštanje vrućine nažalost bit će popraćeno i mogućnošću za jača nevremena. U drugom dijelu tjedna slijedi sunčanije i toplije vrijeme, ali vjerojatno ne posvuda sasvim suho.“, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close