Zdravlje

Ne uzrokuje samo alkohol jutarnju mučninu i mamurluk

Alkohol uzrokuje mamurluk, a grozan jutarnji osjećaj nakon večeri pijenja uobičajen je i očekivan. No, neki se bude s istim simptomima, a da večer prije nisu popili kapi alkohola. Oni uključuju glavobolju, napuhnutost, letargiju i manjak koncentracije, kao i malaksalost i mučninu, piše slobodnadalmacija.hr


Nutricionisti upozoravaju na postojanje nečega što se naziva ‘mamurluk od hrane’ (food hangover), a s njim se suočavaju mnogi koji ne vode baš računa o vlastitoj prehrani. Oni koji jedu namirnice koje im tijelo teško probavlja, s velikim udijelom masnoće, soli i šećera, pate od jutarnjeg mamurluka uzrokovanog netolerancijom na navedene namirnice.

Prehrambeni proizvodi mogu uzrokovati netoleranciju na određene sastojke, nuspojave na neke vrste hranu ili aditive. Kao i kod mamurluka od alkohola, možete imati uznemiren trbuh, bolne udove i strašnu glavobolju.

Više na slobodnadalmacija.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close