Grad ZagrebScenaKultura

“NE POSUSTANI, NE ODUSTANI”: Prvi vodič za uspjeh u poduzetništvu jugoistočne Europe

Iznimno sposoban, uspješan i često citirani košarkaš i trener John Wooden običavao je govoriti kako će nas sposobnost dovesti na vrh, ali će naš karakter biti presudan da se na vrhu i zadržimo. To je jedno od najznačajnijih pravila u ponašanju svake poduzetnice i poduzetnika koji žele uspjeh. Za sebe i svoj poslovni projekt.


Na temelju desetogodišnjeg istraživanja, te održanih više stotina predavanja, kako u Hrvatskoj tako i u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji i Sloveniji, voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra Sanela Dropulić, napisala je knjigu koja se bavi krucijalnim propitivanjem poduzetništva – kako biti uspješan.

Promocija knjige bit će dio proslave 19. 11. – Svjetskog dana poduzetnica, kojega ćemo obilježiti u Hrvatskom novinarskom domu u Zagrebu od 11 do 13 sati.

Na više od 180 stranica autorica knjige “Ne posustani, ne odustani!” – prvog vodiča za uspjeh u poduzetništvu jugoistočne Europe raščlanjuje razloge zbog čega se poduzetnice i poduzetnici ovog dijela Starog kontinenta boje neuspjeha, te uporno ne shvaćaju da je on sastavni dio do ostvarenja naših ciljeva, bez kojega niti ne mogu doći do vrha.

“Imala sam priliku učiti, boraviti i gledati kako poduzetnici u Sjedinjenim Američkim Državama doživljavaju neuspjeh u poduzetništvu gdje je on definitivno naučena lekcija nakon koje se ide dalje. Još snažnije, upornije, nepokolebljivije. Žao mi je što na prostorima jugoistočne Europe nema takvih karakternih crta i odlučnosti te mentalne snage mnogih poduzetnica i poduzetnika, iako to vrlo lagano možemo probuditi i primjenjivati. Upravo je moja knjiga “Ne posustani, ne odustani!” svojevrsni recept kako zaviriti u svoju dušu, ali i poslovne sadržaje, okolnosti, uvjetovanosti da bi bili uspješni i prije svega da na tom putu ne posustanemo i ne odustanemo od svojih ciljeva”, kazala je autorica prvog vodiča za uspjeh u poduzetništvu u jugoistočnoj Europi Sanela Dropulić koji će od prvog dana studenoga biti u prodaji putem Virtualnog poduzetničkog centra.

Knjiga “Ne posustani, ne odustani!” – prvi vodič za uspjeh u poduzetništvu jugoistočne Europe, tiskana je donacijama poduzetnica i poduzetnika, sredstvima crowfoundinga te financijskom pomoći Virtualnog ženskog poduzetničkog centra www.poduzetnica.hr. Sva sredstva od prodaje knjige bit će donirana organizaciji besplatnih edukacija za poduzetnice i poduzetnike, kao i sve one koji to žele postati. Knjiga stoji 100 kn (uz troškove dostave), a može se naručiti putem maila [email protected]

“S obzirom da je veliki broj poduzetnica i poduzetnika, članica i članova Virtualnog ženskog poduzetničkog centra osobno sudjelovao u nastanku knjige, ali će i pomoći njezinom kupnjom, prva i osnovna misao vodilja bila je iskoristiti knjigu za promociju poduzetništva kao najboljeg karijernog izbora za sve koji u sebi imaju želju biti sami sebi šefovi. Sav prihod od knjige bit će utrošen na organizaciju edukacija koje su prijeko potrebne na ovim prostorima, jer se o poduzetništvu ne uči ni u osnovnim ni u srednji školama, te sporadično na visokoobrazovnim institucijama, što je prilično nedovoljno. U cilju ne samo potaknuti poduzetnice i poduzetnike da razmišljaju pobjednički i nepokolebljivo spram svojih poslovnih aktivnosti, želja mi je i obrazovati ih kako to postići te kako što učinkovitije proći kroz sve izazove i ići prema cilju sa što manje grešaka”, najavila je Sanela Dropulić uoči skorog predstavljanja knjige u Zagrebu.

Ne posustani, ne odustani!” otkriva razloge zbog kojih jugoistočna Europa ne doživljava uspješne ljude kao motivaciju i inspiraciju za vlastiti uspjeh, nego najčešće metu osuda, proganjanja, mržnje, tračeva i nerijetko podvala.

Knjiga potiče kroz različite vježbe i prije svega promišljanja, jačanje vlastitog pobjedničkog karaktera, razvoja optimizma pa čak i kad nam se čini sve bezizlazno te promiče pozitivno razmišljanje i djelovanje, kao ključni razlog zbog kojega ćemo biti u stanju doći do uspjeha. Prve koje su pročitale knjige bile su poduzetnice od Makedonije do Slovenije, uspješne ne samo u svom poslovnom poduhvatu, nego i javnom radu, te su nakon čitanja – složne u jednom – ova knjiga prijeko nam je trebala, ne samo da naučimo nikada ne odustati od svojih namjera, nego da se i podsjetimo što nam je raditi, ako se pokolebamo na svom putu prema uspjehu.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close