VijestiTech

Ne nasjedajte na plavi ekran !

Posljednjih nekoliko dana našim računalima hara maliciozni komad softvera. Riječ je o o lažnoj instalacijskoj datoteci za Microsoft Security Essentials.


Već nekoliko dana iz Microsofta upozoravaju da ne nasjedamo na tzv. plavi ekran. Prilikom korištenja naših računala pristajemo na svojevrsne rizike, no neke ipak možemo otkloniti. Ekran smrti vam na nekoliko trenutaka onemogućuje korištenje računala i surfanje internetom, no nemojte zvati broj koji se u tom trenutku pojavi na ekranu. Plavi ekran, odnosno ekran smrti u ovoj situaciji predstavlja lažni maliciozni softver naziva Hicurdismos.

Tportal to opisuje kao lažni BSOD koji korisnici onda vide na računalu prilično je vješto izveden. On sakrije kursor miša i onemogući Task Manager pa korisnik može pomisliti da je bespomoćan te da uistinu mora zvati broj prikazan na zaslonu računala. Pravi BSOD prikazuje dio tehničkih podataka vezanih za rušenje sustava bez ikakvog broja za pozivanje.

Kako bi izbjegli ovu situaciju, tehnolozi preporučaju korištenje programa Windows Defender Offline kako bi ostali u potpunosti zaštićeni.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close