Lifestyle

Ne dirajte mladunčad divljih zečeva prirodi!

Svake godine zbog njihovog uznemiravanja u Hrvatskoj ugibaju stotine zečeva. Budući da je najčešće riječ o nenamjernom uznemiravanju koje je rezultat neznanja udruga Mrkvica u sklopu web stranice divljizec.com donosi korisne savjete kako se ponašati u slučaju pronalaska zečića.


Tijekom boravka u prirodi pronašli ste bebe divljeg zeca? Želite im pomoći, ali ne znate kako?

U navedenoj i sličnim situacijama vrijede tri zlatna pravila:

1. Prvo i osnovno pravilo je NE DIRAJTE GA. Njegova majka je negdje u blizini i vratit će se.

2. Ako ste ga već dirali vi ili vaš pas ne vraćajte ga jer ga mama zbog stranog mirisa više neće prihvatiti. Sada je na vama da ga othranite i vratite u prirodu, služeći se informacijama koje nudi ova stranica.

3. Veće su šanse da vi nešto prenesete zeki, nego zeko vama. Ipak, redovito perite ruke, posebno vašim najmlađima. Osnovna higijena je dovoljna da nema straha. Ne dovodite zeku u kontakt s drugim životinjama, a posebno ne s kunićima!

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: index.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close