Navike koje će garantirano olakšati stresno jutro

Iva Biondić

Brojne stvari utječu na to kako ćemo se osjećati nakon buđenja, a usvajanje ovih 10 navika garantirano će vam olakšati stresno jutro i pozitivno utjecati na ostatak dana


1. Pripremite se za jutro večer prije. Potrebno vam je maksimalno 10 minuta vremena da biste navečer pronašli odjeću koju ćete ujutro odjenuti, na jedno mjesto stavite ključeve od auta i stana, torbu, novčanik i sve ostalo što vam je potrebno za izlazak iz doma. Na taj način budit ćete se s manje briga.

2. Ne spavajte sa zatvorenim roletama. Pustite jutarnje svjetlo da uđe u vašu spavaću sobu jer je ono “prirodna” budilica. Mračno okruženje potiče osjećaj umora, lošeg raspoloženja i tjera vas na spavanje.

3. Slušajte glazbu. Odmah nakon buđenja upalite radio ili playlistu na svom mobitelu. Omiljena glazba olakšat će vam razbuđivanje.

4. Ne stišćite “snooze”. Kada vas alarm na mobitelu probudi, nipošto nemojte pritisnuti ‘snooze’ i odgoditi buđenje. Naime, znanstvenici su dokazali da ćete se zbog te navike naposljetku probuditi lošije raspoloženi i umorniji. Zato uvijek ustanite nakon prvog alarma.

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u