Lifestyle

Navika koja svi imamo a dokaz je inteligencije

Popričate li ponekad sami sa sobom? Često si znamo onako usput nešto mumljati u bradu, sami sa sobom kratko prokomentirati ono što nas je zasmetalo ili se jednostavno zapitamo gdje smo ostavili neki predmet. Uglavnom se to dogodi potpuno nesvjesno.


Mnogima ova svakodnevna navika djeluje čudno ili kao nešto čega bismo se trebali sramiti, ali stručnjaci se ne slažu s tim.

Znanstvenici sa sveučilišta Wisconsin i Pennsylvania istražili su ovu naviku i ustanovili da je ona zapravo znak organiziranosti, dobrog pamćenja, sjajne percepcije i inteligencije.
Dr. Gary Lupyan, autor istraživanja, kaže da jezik nije samo sredstvo komunikacije nego nam također može pomoći da dodatno poboljšamo svoju percepciju i način razmišljanja. Određeni oblici razgovora sa samim sobom mogu biti zabrinjavajući, ali to se prije svega odnosi na situacije kada osoba omalovažava samu sebe ili se svađa te kada su ti razgovori popraćeni tugom, gnjevom ili neprimjerenim fizičkim reakcijama.

Ostali svakodnevni oblici ovakvog razgovora u kojima se npr. podsjećamo na obaveze koje nas očekuju sasvim su normalni. Prenosi zadovoljna.dnevnik.hr

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close