SavjetiZdravlje

Naučite prepoznati signale zavođenja

Dok muškarac prilazi ženi koja mu je privlačna napinje mišiće, automatski izbacuje prsa, te ispravlja tijelo – sve kako bi privukao njen pogled. Uzvrati li mu dugim pogledom, žena jasno daje dozvolu za približavanje, piše 24 sata


Čini li vam se da je kolega s posla, prijatelj, susjed ili prijateljičin rođak bacio oko na vas, no niste sasvim sigurni, pomoći će vam savjeti stručnjaka koji tvrde da postoje pouzdani znakovi pomoću kojih možete detektirati da “osumnjičena” osoba gaji prema vama romantične osjećaje.

Među signalima tajne ljubavi su širok osmijeh, dugo gledanje u oči, mali dodiri te prekrižene noge i stopala okrenuta prema vama. Osoba koja pokušava prikriti osjećaje često povlači i nervozno stišće odjeću, igra se nakitom ili u rukama pomalo nervozno premeće neki predmet.

Ako je muškarac istinski zainteresiran, on se smješka, uspostavlja dug kontakt očima, popravlja si odjeću, uspravno stoji ili sjedi, ramena pomiče unatrag, a prsa prema naprijed. Ako je na licu vaše prijateljice, dok razgovara s vama, uvijek širok osmijeh, to može značiti da prema vama osjeća mnogo više od prijateljstva.

Podsvjesno se osmjehujemo kad smo uzbuđeni jer smo u blizini osobe koja nam se sviđa. Žene se češće služe dugim pogledom u oči, a njezinu zainteresiranost razotkrit će i igranje kosom koje je posljedica želje da privuče pozornost na fizički izgled.

Svaki od ovih pojedinačnih znakova može biti tek slučajnost, no uočite li ih više puta ili više znakova, tad je vjerojatno da je osoba potajno zaljubljena u vas.

Njihanje nogom ne upućuje samo na nervozu

Ako žena, dok sjedi, više puta prekriži noge te ih postavi tako da su joj stopala okrenuta prema vama, njezin govor tijela u izravnom prijevodu znači da prema vama osjeća duboku podsvjesnu privlačnost. Lagano njihanje nogom dodatno ističe njezinu senzualnu prirodu te simpatije koje osjeća.

Slučajni dodiri znak su privlačnosti

Ako vas prijatelj u razgovoru često dodiruje, moguće je da je zaljubljen u vas, posebno ako uz to postoji još neki od znakova simpatije. Čak i kad se čini da su sasvim platonski i benigni, dodiri upućuju na to da privlačnost postoji. Iniciranje fizičkoga kontakta najčešće je znak fizičke privlačnosti.

Približit ću se, moram ti nešto reći…

Svaki put kad ste u društvu, on se potrudi da stoji ili sjedi tik pokraj vas. To može biti pokazatelj njegove potajne želje da bude u vašoj blizini. Ako se u razgovoru još i diskretno naginje prema vama, to dodatno potencira signal da ga privlačite i da osjeća duboku emocionalnu bliskost s vama.

Zjenice govore tko se kome uistinu sviđa

Postoje četiri osnovna znaka da se nekom sviđate, a to su podignuta ramena, nožni prsti usmjereni prema unutra, dlanovi okrenuti prema gore te lagano nagnuta glava uz pogled ispod uzdignutih obrva koji vas poziva da priđete bliže.

– Vidite li samo jedan od njih, to je dobar znak, no uočite li sva četiri, to je pouzdan dokaz da je ljubav u zraku – tvrdi David Givens, antropolog koji je specijalizirao neverbalnu komunikaciju i autor knjige “Ljubavni signali: Vodič kroz govor tijela pri zavođenju”.

Pročitajte više na 24 sata

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: 24 sata | Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close