Novac

Natječaj za očuvanje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi vrijedan 10 mil. kn

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je da je u petak objavljen novi natječaj za očuvanje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi, vrijedan 10 milijuna kuna.


Riječ je o četvrtom natječaju za provedbu podmjere 10.2. “Potpora za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020., kojim se nastoji potaknuti poljoprivredne prakse koje su korisne za okoliš, ublažiti negativne učinke poljoprivrede i povećati bio raznolikost, kao i očuvati genetske resurse vezane uz poljoprivredu te očuvati tradicionalne biljne i životinjske vrste koje su prilagođene lokalnim uvjetima i u opasnosti su od izumiranja.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava je 10 milijuna kuna, a intenzitet javne potpore do 100 posto.

Visina potpore po korisniku računa se prema broju prihvatljivih aktivnosti i iznosi najviše do 50.000 eura (u protuvrijednosti u kunama) po pojedinoj aktivnosti.

Prihvatljivi korisnici su javna tijela i pravne osobe koje se u skladu s nacionalnim zakonodavstvom bave očuvanjem biljnih ili životinjskih genetskih izvora, a koji prvi dio zahtjeva za potporu mogu podnijeti do 17. rujna (do 12 sati), navodi se u priopćenju.

 


 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close