Grad ZagrebPolitika

Nastupni posjet veleposlanika Narodne Republike Kine Nj. E. Hua Zhaominga

Gradonačelnik Milan Bandić primio je danas u Gradskoj upravi u nastupni posjet veleposlanika Narodne Republike Kine Nj. E. Hua Zhaominga.


U Bijelom salonu razgovaralo se o organizaciji proslave Kineske nove godine na Trgu bana Josipa Jelačića, 12. veljače, u 13.00 sati, te o osvjetljavanju fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba i veleposlanstva Kine, a na inicijativu Europske komisije. Ova je godina, naime, proglašena godinom kineskog turizma u Europskoj uniji.

Zagrepčanima će se tako ovim događanjima dodatno približiti kineska kultura, a s obzirom na sve veći broj kineskih turista u Zagrebu, veleposlanik je naglasio da je suradnja i međusobna promocija vrlo bitna.

Na kraju susreta visoki je gost zahvalio gradonačelniku na srdačnom gostoprimstvu, dosadašnjoj uspješnoj suradnji te mu prenio pozdrave i poziv gradonačelnika prijateljskog grada Šangaja Yinga Yonga da u studenome bude njihov gost na Međunarodnom Expo-u za uvoznike što je, kako je istaknuo, idealna prilika za dobru promociju.

Gradonačelnik je veleposlaniku zaželio dobrodošlicu u Zagreb kao i uspjeh na novoj dužnosti te izrazio uvjerenje da će se dobri odnosi između Zagreba i kineskih gradova nadograđivati.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: zagreb.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close