Politika

Nastavnici Srednje škole Otočac sudjelovali u međunarodnom programu rada s učenicima s problemima u ponašanju

U sklopu Erasmus+ projekta Razvijanje nastavničkih kompetencija za efektivan rad s učenicima s bihevioralnim problemima, tročlani tim Srednje škole Otočac sudjelovao je na prvom međunarodnom treningu U Latviji.


Članovi tima Srednje škole Otočac bili su psihologinja Helen Caser, pedagoginja Dijana Nikšić (Pedagoginja) i nastavnik i kordinator Igor Orešković. Projekt je nastao kao predmet suradnje četiriju škola iz Latvije,Turske, Bugarske i Hrvatske. Latvija je nositelj projekta, a ostale škole su partneri. Cilj projekta je nastavnicima pomoći odabrati najbolje dostupne metode za rješavanje problema u ponašanju učenika u svojim učionicama i izvan njih.

Prema riječima Igora Oreškovića članovi tima imali su vrlo zahtjevnu zadaću s obzirom da je komunikacija s drugim koordinatorima bila vrlo spora, a iskustvo naših institucija slabo. Uz to, problem je predstavljala i jezična barijera, jer je projekt je pisan na Latvijskom koji je vrlo kompliciran, a muka je bila doći do ikakvih informacija na Engleskom, kaže Orešković.

Međutim kako se datum prvog međunarodnog treninga približavao komunikacija se popravila i svi zadaci obavljeni su na vrijeme. Nastavnici i stručni suradnici kroz četiri petodnevne međunarodne edukacije imat će priliku vidjeti kako to rade njihovi kolege u drugim državama, obogatiti svoje iskustvo, naučiti nove metode rješavanja problema te ugostiti kolege iz drugih država sa ciljem poticanja međunarodne suradnje za daljnje projekte.

U petom mjesecu slijedi novi izazov. Članovi Srednje škole Otočac putuju u Tursku, a u lipnju Turci, Latvijci i Bugari dolaze u Otočac, a u studenome trening se organizira u Bugarskoj. Timovi pojedinih škola mogu se mijenjati, osim koordinatora koji moraju nazočiti svim treninzima.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Foto/Igor Orešković

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close