Ličko-senjska županija

Nastavlja se traganje za nestalima u Ličko-senjskoj županiji

TERENSKA ISTRAŽIVANJA

U ponedjeljak, 14. rujna 2020. počela je provedba terenskih istraživanja i, sukladno nalazima, ekshumacija posmrtnih ostataka na lokacijama za koje prikupljena saznanja ukazuju da su mjesta neregistriranih grobnica iz Domovinskog rata


U okviru potrage za nestalim i smrtno stradalim osobama u Domovinskom ratu, Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, od 14. rujna 2020. godine počinje provedbu terenskih istraživanja i, sukladno nalazima, ekshumaciju posmrtnih ostataka na lokacijama za koje prikupljena saznanja ukazuju da su mjesta neregistriranih grobnica iz razdoblja Domovinskog rata na području Ličko-senjske županije.

O nalazima provedenih istraživanja Ministarstvo hrvatskih branitelja će, po okončanju planiranih aktivnosti, pravovremeno informirati javnost.

Podsjećamo kako Republika Hrvatska, putem Ministarstva hrvatskih branitelja, još uvijek traga za 1.869 nestalih osoba i posmrtnim ostacima smrtno stradalih osoba za koje nije poznato mjesto ukopa iz razdoblja Domovinskoga rata, pri čemu njih 136 čine osobe s područja Ličko-senjske županije.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Ministarstvo branitelja | Foto: Ilustracija

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close