VijestiTech

NASA poziva ljude da pošalju svoja imena koja će u sondi biti poslana do Sunca

Ovog ljeta dodirnut ćemo Sunce, riječi su poznatog američkog glumca Williama Shatnera koji je bio kapetan James Kirk u poznatom serijaluZvjezdane Staze, piše 24sata


Naime, Shatner u video kojeg je objavila američka svemirska agencija NASA poziva ljude da pošalju svoja imena koja će u sondi biti poslana do Sunca. Tako možete postati prvi Hrvat koji je došao do Sunca i ostavio svoj trag u istraživanju Zemljine zvijezde. Sve što trebate je na stranici NASA-e upisati svoje ime, prezime te e-mail adresu.

Prijave traju do 27. travnja 2018. godine. Nakon prijave, vaše ime bit će zabilježeno u memorijskoj kartici koja se nalazi na sondi. Lansiranje je predviđeno za 31. srpnja, a sonda će oko Sunca proći 24 puta u sljedećih sedam godina na udaljenosti od svega 6,2 milijuna kilometara, što je sedam puta bliže nego što je neka sonda prišla Suncu.

Pomoću četiri instrumenta tražit će odgovore na pitanja, zašto je sunčeva kruna toliko toplija od fotosfere i kako se ubrzava sunčev vjetar? Znanstvenici tvrde kako će ovo pružiti revoluciju znanja o porijeklu i evoluciji sunčevog vjetra.

Donosi 24sata

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close