Lifestyle

NASA je objavila zabrinjavajuću kartu klimatskih promjena u sljedećem stoljeću

NASA je objavila zapanjujuću kartu svijeta koja pokazuje kako će klimatske promjene utjecati na Zemlju do 2100. godine. Svi podaci američke svemirske agencije izuzetno su zabrinjavajući i pokazuju velike promjene na našoj planeti u idućem stoljeću.


Svemirska agencija, koristeći trenutačna predviđanja klimatskih promjena, procijenila je kako će svjetska temperatura izgledati u 2100.

Prema stručnjacima koji su stvorili mapu, razina ugljičnog dioksida u Zemljinoj atmosferi će dosegnuti 935 dijelova na milijun (PPM). Za usporedbu trenutačna razina je 400 dijelova na milijun.

Očekuju razorne posljedice

Ako se predviđanje pokaže istinito, onda će se dijelovima svijeta morati izdržati nevjerojatno visoke temperature. U Africi, Indiji i Južnoj Americi dnevne temperature mogle bi dosezati visinu od 45 stupnjeva Celizijusa.

“NASA pokušava saznanja koje je skupila o našoj planeti primijeniti kako bi predvidjela i možda spriječila tragične situacije u budućnosti”, izjavio je Ellen Stofan, glavni znanstvenik u NASA-i. Također je naglasio da klimatske promjene mogu imati razorne posljedice, uključujući suše, poplave i toplinske udare. Glavni cilj skupljanja podataka je pomoći vladama i organizacijama da smanje potencijalne rizike u budućnosti.


Tekst: telegram.hr

Foto: www.nasa.gov

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close