Tech

NASA će otkriti informacije glede Marsa

Američka svemirska agencija NASA najavila je tiskovnu konferenciju, na kojoj će objaviti veliko otkriće vezano za Mars. Konferencija će se održati u ponedjeljak, 28.9. u 16:30 sati po srednjoeuropskom vremenu (11:30 po istočnom vremenu).


Iz NASA-e nisu pružene nikakve naznake o čemu je ovdje riječ, svi zainteresirani morat će pričekati ponedjeljak.

Ovakav način komuniciranja s javnošću svojstven je NASA-i kad su u pitanju velika otkrića: slična tiskovna konferencija održana je u srpnju ove godine, na kojoj je objavljeno otkriće planeta Kepler-452b. No ne treba očekivati objavu otkrića života na Marsu; vjerojatno je riječ o pronalasku značajnog dijela slagalice koji će nam pružiti uvid u neku od tajni ovog svijeta.

Tiskovnu konferenciju će voditi Jim Green (ravnatelj planetarnih znanosti), Michael Meyer (glavni znanstvenik programa za istraživanje Marsa), Lujendra Ojha (apsolventica s Tehnološkog instituta u Georgiji), Mary Beth Wilhelm (znanstvenica iz istraživačkog centra Ames) te Alfred McEwen (voditelj projekta fotografiranja Marsa uređajem visoke rezolucije sa sveučilišta u Arizoni).


 

Izvor: znanost.geek.hr
Foto: i.telegraph.co.uk

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close