Lifestyle

NAPRAVITE SAMI Ideje za uskrsne dekoracije iz kreativne radionice Danijele Tonković

Prije nekoliko mjeseci pisali smo o Otočanki Danijeli Tonković i njenoj kreativnoj radionici u kojoj nastaju različite unikatne i šarene rukotvorine.


Danijela najčešće izrađuje dekoracije za vjenčanja, suvenire s ličkim predznakom, personalizirane poklone i ukrase za različite prigode, a povodom uskrsnih praznika Danijela je za The Plitvice Times podijelila neke od svojih ideja za uskrsne dekoracije.

Pogledajte u nastavku kako napraviti  unikatni uskrsni vijenac i efektna jaja u decoupage tehnici, na način Danijele Tonković.

Uskrsni vijenac za vrata

Uskrsni vijenac je lijep blagdanski ukras koji će oduševiti sve one koji vam ovog Uskrsa pokucaju na vrata.

Slatki pilići,  prekrasno cvijeće i šarena jaja nezaobilazni su dio ove dekoracije, a Danijela nam je pokazala kako ona izrađuje svoj unikatni vijenac za vrata.

Postupak nije složen, a za izradu ovakvog ili sličnog vijenca trebat će vam vijenac, umjetna slama, čipka, konac, cvijeće, pištolj s vrućim ljepilom i male dekoracije poput pilića.

Postupak pogledajte u galeriji fotografija i nadahnite se za izradu vlastitog uskrsnog vijenca:

 

Uskrsna jaja ukrašena decoupage tehnikom

Iz Danijeline kreativne radionice dolaze i efektna uskrsna jaja ukrašena tehnikom decoupage.

Za njihovu izradu trebat će vam salvete ili decoupage rižin papir, (Danijela je koristila rižin papir), završni sprej / decoupage ljepilo, decoupage četkica, jaje od stiropora, ukrasni kamenčići, ukrasna traku, pištolj za vruće ljepilo i akrilna boja.

Stavite jaje na štapić i odaberite motiv sa salvete ili rižinog papira koji želite prenijeti na jaje, ali nemojte ga rezati škarama, već upotrijebite ruke. Nanesite ljepilo na jaje, prekrijte ga papirom, pritisnite i poravnajte. Postupak ponovite i s druge strane jajeta. Obojite prostor između papira akrilnom bojom, ali umjesto kista koristite spužvu. Nakon sušenja, koje traje sat vremena, dodajte ukrasno kamenje, a na vrh jajeta nalijepite luk od ukrasne trake. Nanesite završni sprej i ponovno pustite da se osuši.

Danijela također ima posebnu uskrsnu poruku za naše čitatelje:

“Dragi čitatelji, želim da izvadite kistove iz malog džepa blizu srca i oslikate živote vaših najmilijih u ovim prekrasnim uskrsnjim danima. Sretan Uskrs svima!

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: The Plitvice Times

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close