LifestyleIzdvojeno

Napokon malo lijepog vremena: Pripremite sunčane naočale, temperature će blago porasti

Prosinac je na kopnu više kišni nego snježni mjesec. Dokaz su i obilne kiše zadnjih dana i vodostaji rijeka, no uz prodor hladnoće nije iznenađenje da se uz gorje, zabijele i nizine.


Dekorativni snježni pokrivač u nizinama se tijekom nedjelje većinom se i otopio, navečer opet malo podebljao. Srećom, idući dani donose predah od oborina, zimskih i jesenskih. Nalazit ćemo se pod utjecajem grebena anticiklone i možemo računati na razvedravanje, a time i dodatno ohlađivanje prizemnog sloja atmosfere.

U NASTAVKU DANA

Prema podnevu slijedi razvedravanje. Konačno stižu sunčeve zrake i to prvo na zapad zemlje, a potom i drugdje. Pripremite uz toplu odjeću i sunčane naočale. Nakon jutarnjih minusa, temperatura će blago rasti.

U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj i popodne ostaje sunčano uz nešto niske naoblake. Maksimalci će biti tek 2 °C ili 3 °C stupnja iznad nule.

Slično će biti i na istoku zemlje. Popodne bez oborina, bez značajnog vjetra, uz maksimalnu temperaturu sredinom dana oko 3 °C. Prema večeri će biti sve hladnije!

Na sjevernom Jadranu i u gorju popodne će biti sunčano, štoviše i potpuno vedro. Temperature uz obalu i u Istri bit će slične jučerašnjima, ali uz slabu buru manje hladno. S druge strane Velebita, bit će ono zubato sunce uz najviše temperature uglavnom ispod ili blizu 0 °C.

U NASTAVKU TJEDNA NA KOPNU:

U nizinama će i u utorak biti sunčano, ali još hladnije. Budite na oprezu zbog poledice i jakog mraza. Nažalost ili na sreću, hladnoću i zubato sunce prekinut će južina sredinom tjedna koja donosi porast temperature, oblake i opet uglavnom kišu. Tek čini se u noći na subotu uz sjeverac zahladnjenje i zimske oborine.

U NASTAVKU TJEDNA NA MORU:

Utorak će na Jadranu biti hladniji, oblačniji od današnjeg dana, ali suh, bez kiše. No, od srijede prognostički materijali pojačavaju južinu. Neugodnije će biti u četvrtak i petak kad će puhati jako do olujno jugo, a izgledna je opet i obilna kišu. Sve to uz osjetni porast temperature. Za vikend bura donosi zahladnjenje i prestanak oborina..

Nakon kratkog predaha početkom tjedna, od srijede slijede nove prijetnje poplavama, bujicama ali i zimskim uvjetima. Detaljnije u idućim prognozama svakodnevno na RTL-u.


 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close