AutomotoZadarska županija

NAKON VIŠE OD 40 PREKRŠAJA Vozaču iz Gračaca trajno oduzet automobil!

PRESEDANSKA PRESUDA

Višestrukom recidivistu, 34-godišnjaku iz Gračaca, koji je u posljednjih deset godina počinio čak više od 40 prometnih prekršaja, trajno je oduzet automobil radi zaštite opće sigurnosti, piše zadarski.hr.


Ovu presedansku presudu u Hrvatskoj o trajnom oduzimanju automobila, koji postaje vlasništvo države, donio je 16. travnja Prekršajni sud u Gospiću, stalna služba u Gračacu, na temelju optužnog prijedloga postaje Granične policije u Gračacu koja je godinama sankcionirala vozača.

Osim bez automobila, vozač je ostao i bez – slobode. Uz novčanu, izrečena mu je i jednomjesečna kazna zatvora.

U svom dugom popisu prekršaja 34-godišnji vozač “naslagao” je i 12 prekršajnih bodova, te pet zaštitinih mjera zabrane. Ova rigorozna kazna izrečena mu je nakon što je ponovno uhićen 3.travnja u novim prometnim prekršajima u Gračacu.

U sudskom postupku na Prekršajnom sudu u Gračacu donesena je pravomoćna presuda da se 36-godišnjaku automobil marke “golf” oduzima radi zaštite opće sigurnosti i postaje vlasništvo RH.

Presudom sutkinje Nevenke Šimunović automobil mu je oduzet na temelju članku 76a Prekršajnog zakona prema kojem Sud može oduzeti predmete i sredstva kada je njihovo oduzimanje potrebno radi zaštite opće sigurnosti.

Ovakva pravomoćna presuda o trajnom oduzimanju automobila, presedanska je u Hrvatskoj. Iako je u ožujku u Koprivnici 47-godišnjem vozaču također bio oduzet automobil zbog niza prekršaja, sud je ipak odlučio da će mu se vratiti po pravomoćnosti sudske presude, piše zadarski.hr.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close