AutomotoZadarska županija

NAKON VIŠE OD 40 PREKRŠAJA Vozaču iz Gračaca trajno oduzet automobil!

PRESEDANSKA PRESUDA

Višestrukom recidivistu, 34-godišnjaku iz Gračaca, koji je u posljednjih deset godina počinio čak više od 40 prometnih prekršaja, trajno je oduzet automobil radi zaštite opće sigurnosti, piše zadarski.hr.


Ovu presedansku presudu u Hrvatskoj o trajnom oduzimanju automobila, koji postaje vlasništvo države, donio je 16. travnja Prekršajni sud u Gospiću, stalna služba u Gračacu, na temelju optužnog prijedloga postaje Granične policije u Gračacu koja je godinama sankcionirala vozača.

Osim bez automobila, vozač je ostao i bez – slobode. Uz novčanu, izrečena mu je i jednomjesečna kazna zatvora.

U svom dugom popisu prekršaja 34-godišnji vozač “naslagao” je i 12 prekršajnih bodova, te pet zaštitinih mjera zabrane. Ova rigorozna kazna izrečena mu je nakon što je ponovno uhićen 3.travnja u novim prometnim prekršajima u Gračacu.

U sudskom postupku na Prekršajnom sudu u Gračacu donesena je pravomoćna presuda da se 36-godišnjaku automobil marke “golf” oduzima radi zaštite opće sigurnosti i postaje vlasništvo RH.

Presudom sutkinje Nevenke Šimunović automobil mu je oduzet na temelju članku 76a Prekršajnog zakona prema kojem Sud može oduzeti predmete i sredstva kada je njihovo oduzimanje potrebno radi zaštite opće sigurnosti.

Ovakva pravomoćna presuda o trajnom oduzimanju automobila, presedanska je u Hrvatskoj. Iako je u ožujku u Koprivnici 47-godišnjem vozaču također bio oduzet automobil zbog niza prekršaja, sud je ipak odlučio da će mu se vratiti po pravomoćnosti sudske presude, piše zadarski.hr.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close