Scena

Nakon tužbe protiv HT-a: “Imao sam visoku stručnu spremu, magisterij i odlične rezultate”

U slučaju radnika D.T. sud je utvrdio da je bio “diskriminiran, odnosno stavljen u nepovoljniji položaj prema drugim zaposlenicima i to kroz dulje vrijeme i po više osnova”

»Treba nam svježa krv, mlađe osobe i s manje privatnih obiteljskih obaveza«

Ta rečenica, koja je neočekivano promijenila profesionalni i privatni život danas 34 godine starog bivšeg radnika Hrvatskog telekoma, ističe se u opsežnom obrazloženju drugostupanjske presude kojom je utvrđena diskriminacija po osnovi dobi, bračnog i obiteljskog statusa. Prva je to takva presuda pristigla na adrese Radničkog vijeća Hrvatskog telekoma (HT) i Hrvatskog sindikata telekomunikacija kojom je, za sada u jednom slučaju jer to nije jedini spor koji se vodi, dokazana diskriminacija radnika temeljem dobi i bračnog, odnosno obiteljskog statusa. U trenutku kada se u ovom slučaju diskriminacija počela događati, a kulminirala je otkazom, radnik je imao 31 godinu života. Prema istraživanjima, bio je u godinama kada produktivnost još uvijek raste. No, za neke poslodavce radnici u tim godinama očito su »stari i istrošeni«, kao što se iz presude dade zaključiti. – piše Novi List.  

Portal LIKACLUB došao je u kontakt s oštećenim radnikom, prenosimo izjavu.

Na žalost još nije završilo. Dobio sam pravomoćnu presudu za diskriminaciju, ali imam jos dvije tužbe koje traju: jedna za jednostranu izmjenu ugovora o radu, a druga za nezakonitost imena. Bitno je naglasiti da sam dobio otkaz, a imao sam visoku stručnu spremu i magisterij i odlične rezultate. – ističe D.T. (podaci poznati redakciji)

Sud je utvrdio da su činjenice točne, te da je radnik D.T. »diskriminiran, odnosno stavljen u nepovoljniji položaj prema drugim zaposlenicima i to kroz dulje vrijeme i po više osnova«. U konačnici je radnik dobio otkaz, a osim pravomoćne drugostupanjske presude kojom je utvrđeno diskriminatorno ponašanje poslodavca, još se vode sporovi zbog nezakonite izmjene ugovora o radu i nezakonitog otkaza.

 


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: LIKACLUB/NoviList | Foto: Screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close