LifestyleIzdvojeno

Nakon subote koja je donijela nevrijeme: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje u novom tjednu

PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Današnji dan već od jutra donosi smirivanje i barem manje osvježenje, a i ubrzano će se sa zapada razvedravati.


Bit će tako dosta sunca, a još nešto zaostalih oblaka samo na krajnjem istoku i jugu zemlje. Jugo će u Dalmaciji barem nakratko oslabjeti, no drugdje će i dalje puhati većinom umjeren južni i jugozapadni vjetar, na sjevernom Jadranu i pojačan.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima i dalje pretežno sunčano i suho. Opet razmjerno vjetrovito uz umjeren jugozapadnjak, navečer u slabljenju. Temperatura osjetno niža, no ostaje ugodno uz malo iznad 20 stupnjeva.

Na istoku još sunčanije i mirnije. Južni vjetar će potpuno oslabjeti, no izostati će jučerašnja vrućina. Ipak temperatura i dalje iznad prosjeka za doba godine, između 22 i 25 stupnjeva.

U Dalmaciji poslijepodne također pretežno sunčano, tek će se nešto više oblaka zadržavati na krajnjem jugu, ali bez kiše. Zapuhat će opet umjereno jugo, navečer i oštro. Temperature malo niže, ali činit će se podjednako toplo, na suncu čak i toplije nego jučer.

Na sjevernom Jadranu i dalje umjeren do pojačan južni i jugozapadni vjetar, ponegdje i s jakim udarima pa će se opet dosta oblaka skupljati oko gorja. Na širem riječkom području te u Gorskome kotaru valja očekivati još malo kiše ili poneki pljusak, a drugdje i dulja sunčana razdoblja. Malo manje toplo, a u gorju će i osjetnije osvježiti.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

I u novom tjednu ostaje promjenjivo. No, kiša se na kopnu očekuje uglavnom u gorju. Tijekom srijede slijedi jedno novo jače naoblačenje s kišom i pljuskovima, opet mogu biti izraženiji, a bit će prolazno i svježe . Od četvrtka malo stabilnije, a temperature ostaju u okvirima prosjeka za ovo doba godine, čak i malo iznad toga.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu i uz njega nešto više oblaka, a osobito na sjevernom dijelu i svakodnevno i barem malo kiše. U srijedu opet može biti nevremena duž cijele obale. No, kako prilike ostaju po južini , ali zatno manje izraženoj, temperature se neće znatnije mijenjati.

U novom tjednu dakle nema prave stabilizacije vremena, kao ni zahladnjenja, a u ponedjeljak te osobito u srijedu valja posvuda računati na kišu i pljuskove.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close