Ličko-senjska županijaVijestiSportPolitika

Nakon pustolovine na Velebitu Ivica Kostelić je posjetio Gospić

Najbolji hrvatski skijaš, i jedan od najboljih hrvatskih sportaša svih vremena,  Ivica Kostelić, završio je jučer svoju hodnju po mitskoj planini Velebitu na kojoj je sudjelovao zajedno sa hrvatskim “komandosima” i jučer se spustio u Gospić, javlja Lika express


Tu prigodu iskoristili su u Ličko-senjskoj županiji i danas organizirali Kostelićev prijem u ranim jutarnjim satima. Primio ga je župan Darko Milinović koji je pozdravio ovu njegovu petodnevnu avanturu. Kostelić i specijalci u 5 dana prošli su 110 kilometara vrletima Velebita, od Vratnika do Paklenice.

I ovom prigodom Milinović je podsjetio da su na nekim od tih pozicija na Velebitu u domovinskom ratu hrvatski branitelji branili Hrvatsku. “Ponosni smo što je Ivica promotor Hrvatske,a sada i mi koristimo prigodu da Ivica bude promotor i Ličko-senjske županije”, istakao je Milinović.

Skroman kao i uvijek, Kostelić je rekao da se radi o prolasku od Vratnika do Paklenice bez služenja planinarskih skrovišta, bez dodatne opskrbe hranom i pićem, i zimi. No, vrijeme ih (ni)je poslužilo. Naime njemu bi bilo draže da je veći dio tog puta bio prekriven snijegom pa bi ga se moglo proći i na skijama. Istakao je da je prvi dan bio jako težak, on je kao civil imao lakšu opremu od “specijalaca” pa im je prvi dan “pobjegao“, no i oni su kasnije postigli “radnu temperaturu” pa su od Baških Oštarija svi brzo napredovali prema jugu.

Više na Lika express

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika express

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close