Grad ZagrebScena

Nakon premijera, LIKA IMA DEKANA! Holjevac privremeni dekan Filozofskog u Zagrebu

Nakon premijera iz doline Gacke, Tihomira Oreškovića, Lika je još jednom “slučajno” dobila novu funkciju, točnije visokog sveučilišnog djelatnika


Nakon što je sada već bivši dekan Filozofskog fakulteta Previšić smijenjen, danas je u kratkoj televizijskoj izjavi rektor Sveučilišta u Zagrebu Boras izjavio kako će privremeni vršitelj dužnosti Filozofskog fakulteta biti prof. dr. Željko Holjevac.

Željko Holjevac poznato je ličko znanstveno lice novijeg doba, osnovnu školu završio je u Brinju, a školovanje je nastavio u Otočcu i Senju. 1997. godine diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a diplomirao je s radom “Brinjsko-lički ustanak 1746. godine”.

2002. godine Holjevac je magistrirao na Filozofskom fakultetu na temu Gradišćanskih Hrvata u Mađarskoj povezujući temu s Likom. Od 1998. znanstveni je novak na Institutu društvenih znanosti “Ivo Pilar”, a kao vanjski suradni od rujna 2007. voditelj je novoosnovanog Područnog centra Institura društvenih znanosti Ivo Pilar u Gospiću.

Profesor je na nekoliko predmeta na zagrebačkom sveučilištu, a spletom okolnosti Željko Holjevac će kao ponosni Ličan i Brinjak preuzeti funkciju dekana Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Tihomir Marjanović Šima

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close