Tech

Nakon Nove godine WhatsApp prestaje raditi na velikom broju mobilnih uređaja

WhatsApp od početka sljedeće godine prestaje raditi na velikom broju starijih mobilnih uređaja, pa će tako oni morati potražiti neku alternativu, javlja 24sata


Tako iz kompanije navode da WhatsApp neće biti dostupan na telefonima koji koriste Windows Phone 8.0 (ili starije verzije ovog sustava) te na BlackBerry OS i BlackBerry 10 uređajima.

Iz WhatsAppa su ovo najavili još prošle godine te su sada ažurirali objavu na službenom blogu.

Kad smo pokrenuli WhatsApp 2009. godine, korištenje mobitela izgledalo je puno drugačije nego danas. Appleov App Store bio je star tek par mjeseci. Oko 70 posto svih pametnih telefona koji su se tada prodavali imali su operacijske sustave BlackBerryja ili Nokije”,  navode iz WhatsAppa. Dodaju kako su sustavi Googlea, Microsofta i Applea, koji su danas na 99,5 posto uređaja, tada bili na manje od 25 posto telefona koji su se prodavali.

Tako i sada gase podršku za platforme koje nisu popularne već neko vrijeme. Tako je i u lipnju ugašena podrška za Nokijin Symbian S60.

Krajem sljedeće godine ugasit će podršku i za Nokijin S40 sustav, a korisnici starih Android 2.3 uređaja mogu računati na podršku do 1. veljače 2020. godine, piše 24sata

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close