LifestyleIzdvojeno

Nakon kraćeg naoblačenja, pred nama je stabilno i sunčano razdoblje

Polje anticiklone koje nam osigurava stabilno vrijeme prolazno će samo malo oslabjeti kako se južnim Sredozemljem premješta ciklonalni vrtlog.


No, našim krajevima to donosi samo malo vlage u višim slojevima atmosfere. Nakon toga nas očekuje, čini se barem tjedan dana pretežno sunčanog i suhog vremena.

SUBOTA

Ujutro i prijepodne još pretežno vedro te mirno, osobito na kopnu, gdje je pak po kotlinama te uz obale rijeka moguća kratkotrajna magla. Na moru postupno sve više oblaka, no suho, a samo pod Velebitom još rano ujutro može biti slabe do umjerene bure.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj postupan porast naoblake, ali još će biti i sunčanih razdoblja. Uglavnom suho, a pritom će izostati i značajniji vjetar pa će biti razmjerno toplo uz oko 25°C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu oblaci će stizati malo kasnije sa zapada pa će biti djelomice sunčano.. Ostaje suho, ali i podjednako toplo kao i jučer.

U Dalmaciji najviše oblaka, no postoji samo mala mogućnost za sporadično koju kap kiše ili kraći lokalni pljusak, uglavnom samo na otocima i na krajnjem jugu i to potkraj dana. Vjetar većinom slab, a temperatura oko 26-27 °C.

Na sjevernom Jadranu djelomice sunčano, a više promjenjive naoblake zadržavati će se u gorju, gdje lokalno može, uglavnom u Lici, može pasti i sasvim malo kiše. Bit će mirno, a neće se odviše mijenjati ni temperatura.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Nakon kraćeg subotnjeg naoblačenja, slijedi jedno duže stabilnije i sunčanije razdoblje. Izgledno i cijeli idući tjedan bit će bez oborine. Tek će malo u početku smetati slab do umjeren sjeveroistočnjak, ali ubrzo će oslabjeti početkom tjedna. Jutra ostaju svježa, a danju razmjerno toplo.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu će povećane naoblake još biti samo u prvome dijelu nedjelje na krajnjem jugu, a ubrzo će i te oblake rastjerati bura koja ponedjeljak može imati i jake udare. Od utorka će slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak pa će se neometano moći uživati u kasnoljetnoj vedrini i toplini.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close