Lifestyle

Nakon dva dana potrage nestali vojnik pronađen kod Korenice

U srijedu u prijepodnevnim satima sa strelišta Hrvatske vojske u Jamadolu nedaleko od Karlovca nestao je vojnik koji pohađa specijalističku vojnu obuku, javlja Jutarnji list te navodi da je riječ je o 27-godišnjem vojniku, pripadniku topničko-raketne pukovnije u Bjelovaru.


Kako doznaje Jutarnji list, u četvrtak kasno poslijepodne vojnik je pronađen na području Mihaljevca u blizini Korenice te je prebačen u Opću bolnicu u Gospiću. Prije toga, kako se neslužbeno doznaje, ukrao je osobni automobil u Ozlju, a nakon što je u mjestu Borje naišao na policijsku blokadu, napustio je vozilo te je pobjegao u šumu da bi kasnije bio pronađen u spomenutom Mihaljevcu.

Prema dostupnim informacijama, 27-godišnjak se nakon služenja dragovoljnoga vojnog roka prijavio za obuku za profesionalnog vojnika. Kako doznaje Jutarnji list, nekoliko desetak pripadnika pukovnije u Jamadolu je imalo obuku gađanja iz kalašnjikova. Nakon prvog kruga gađanja ovaj je vojnik od nadređenih tražio da ode do aparata za kavu, što mu je bilo dopušteno. No on je uzeo ruksak i pješice u odori izišao sa strelišta kroz glavna vrata. Pritom ga vojnik na porti nije zaustavio ni pitao kamo ide. Nestanak je primijećen za dvadesetak minuta, kada je drugi vojnik ustanovio da mu nedostaje ruksak.

Prvo je prebrojeno naoružanje i utvrđeno je da je sve na broju. Brzo je ustanovljeno koji vojnik nedostaje te utvrđeno kako je uzeo ruksak drugog vojnika, a svoj ostavio na strelištu. Na strelištu je ostavio i borbeni prsluk u kojem je bio i mobitel. Jutarnji piše kako je vojnik tijekom dosadašnjeg služenja dragovoljnog vojnog roka i specijalističke obuke pokazao izuzetnu motiviranost za vojni poziv, ali se isticao i time što nije bio druželjubiv.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close