VijestiScena

Nakon 35 godina ABBA se vraća na scenu!

Jedan od najvećih hitova švedskog benda je ‘Waterloo’ s kojim su 1974. pobijedili na Eurosongu u Brightonu, a raspao se zbog rastava članova, piše 24sata


Osjećali smo da bi nakon toliko vremena bilo zabavno ponovno udružiti naše snage i ući u studio za snimanje, pa smo to učinili, rekli su članovi poznatog švedskog benda. Benny Anderson (71), Anni-Frid Lyngstad (72), Agnetha Fältski (68) i Björn Ulvaeus (72) snimili su dvije pjesme nakon 35 godina.

Mi smo stari, ali pjesme su nove. Čine nam se dobrima”, istaknuli su glazbenici. Jedna od pjesama ‘I Still Have Faith In You bit će emitirana u posebnom televizijskom izdanju u prosincu na kanalima NBC i BBC. Poznata četvorka je rekla da je njihovo okupljanje posljedica uzbudljive ABBA-in turneje.

Ipak, na svjetskoj turneji koju su članovi benda najavili za 2019. i 2020. neće se oni sami pojaviti na pozornici nego njihovi virtualni prikazi takozvani ‘Abbatari’. Glazbenici će zahvaljujući tehnologiji izgledati kao 1979. kada su bili na vrhuncu karijere.

“Smatramo da smo tada bili zgodni”,  istaknuo je Ulvaeus. Američke dnevne novine Time procjenjuju kako će Šveđani na turneji zaraditi milijune funti. Bend će izvesti najveće hitove poput ‘Waterlooa’ s kojim su 1974. pobijedili na Eurosongu u Brightonu, ‘Mammu Miu’ i ‘Dancing Queen’. Ulvaeus ističe kako su digitalni prikazi ‘zapanjujući za um’.

Pročitajte više na 24 sata

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: 24 sata | Foto: Wikimedia Commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close