Grad Zagreb

Nakon 14 godina konačno otvaranje Radničke ceste u punom profilu!

Realizacijom projekta rekonstrukcije Radničke ceste, Domovinski most postaje važnom prometnom sponom grada Zagreba i Zračne luke te omogućuje razvoj istočnog dijela grada. Otvaranjem ceste u punom profilu smanjit će se prometne gužve i podići razina prometne sigurnosti, a Zagreb će dobiti reprezentativan glavni jugoistočni ulaz u grad.


Radovi na četvrtoj, posljednjoj etapi Radničke ceste obuhvaćaju rekonstrukciju dijela od  nadvožnjaka preko željezničke pruge do Domovinskog mosta, duljine od oko 1,24 kilometra, odnosno zona raskrižja s Čulinečkom ulicom. Nakon više od desetljeća, gradonačelnik će danas, u srijedu 31. listopada u 18:30, simboličnom vožnjom u autobusu s otvorenim krovom, otvoriti Radničku cestu u punom profilu. 

Ukupna procijenjena vrijednost radova četvrte etape iznosi oko 137 milijuna kuna, a projekt osigurava posao za građevinski sektor i njemu srodna područja za sljedećih nekoliko mjeseci. U prethodne tri etape, od Slavonske avenije preko Kanalskog puta do nadvožnjaka, izgrađen je i rekonstruiran najveći dio ove prometnice.

Ovo je jedna od najvećih prometnih investicija u zadnjih 50 godina, vrijednosti 200-tinjak milijuna kuna, čime će Zagreb dobiti jednu od najljepših prometnica, kojom će se olakšati spoj sa Zračnom lukom, komentirao je gradonačelnik Milan Bandić.

Rekonstrukcija Radničke ceste projekt je koji je građanima omogućio iznimno ugodno i brzo putovanje. Cijela ruta je adekvatno osvijetljena pa će rasvjeta na tramvajskim stajalištima biti u pola jača od ulične. Ugodnu putnu atmosferu omogućuju i kvalitetna urbana oprema na stajalištima, a osobe smanjene pokretljivosti imaju mogućnost neometanog kretanja. Ova prometnica je od velikog značaja za građane Zagreba i Zagrebačke županije jer dnevno u istočni dio grada ulazi 15% svih vozila.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: zagreb.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close