Zdravlje

Najzdraviji doručak koji si možete priuštiti

Jedan je zalogaj ključan u danu. To je onaj od kojeg znamo da će ‘sve biti bolje’. Kako bi od savršenog ‘griza’ imali koristi koje nadilaze uživanje u okusu, nije loše kao idealnu namirnicu, odabrati zobenu kašu. Osim što je jednostavna za pripremu, njezine prednosti za zdravlje garantiraju svakodnevni ‘vjetar u leđa’.


Zobena kaša nalazi se na nebrojeno mnogo top-lista najzdravijih namirnica. Djelotvoran učinak na organizam svrstava ju u vrh namirnica koje tijelu rade samo dobro.

Zob je izrazito bogata nutrijenitma, ali bitno je reći da su nutrijenti ove namirnice u dobrom balansu. Izvor je ugljikohidrata i vlakana, a u njezinu je sastavu i moćni beta-glukan, polisaharid koji povećava djelotvornost imuniteta do čak nekoliko puta. Zob je jedna od namirnica koja vas također dugo drži sitima, što vam može pomoći u unošenju manje kalorija, a u konačnici i do gubitka kilograma. Piše zadovoljna.dnevnik.hr

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close