Scena

Sjećanje na Dinu Dvornika – najveći hitovi

Neprežaljenog glazbenika nema već skoro sedam godina, no njegova publika i dalje obožava slušati njegove najveće hitove. Kralja funka pamtit će se još dugo.


Da je još s nama, legendarni hrvatski glazbenik 20.kolovoza proslavio bi 51. rođendan. No, u rujnu će biti sedam godina otkako je Dino Dvornik, koga je krasio epitet kralja funka, iznenada preminuo u svom domu.

Pjevača je publika upoznala u seriji Miljenka Smoje ‘Naše malo misto’ gdje je glumio još kao dijete. Kad je imao 17 godina s bratom Deanom osnovao je funk bend ‘Kineski zid’. Porinom je nagrađen tri puta – za skladbu ‘Afrika’ iz 1996., za album ‘Enfant terrible’ 1997. i za album ‘Vidi ove pisme…’ 1998. godine. ‘Afrika’, ‘Udri jače manijače’, ‘Hipnotiziran’, kao i brojni drugi hitovi, i danas se rado slušaju.

Svi ga pamte po energičnom i otkačenom načinu života.

1.Afrika

https://youtu.be/hmNMZPbAJbg

2. Ti si mi u mislima

https://youtu.be/5irSH-IlefA

3. Hipnotiziran

https://youtu.be/L02r6fkcz2c

4. Zašto praviš slona od mene

5. Pelin i med

https://youtu.be/zNtfnq0vSuA

6. Ništa kontra Splita

https://youtu.be/3TkMX0vZFfw

7. Ja bi preživio

8. Jače manijače

https://youtu.be/70mZUBzA-HE

9. Ella e

https://youtu.be/J3L6d0ZgQZU

10. Egoist


Tekst: 24sata hr

Slika: youtube com

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close