Vijesti

Najveće zablude o seksu u koje mnogi vjeruju

Pomisle li muškarci zaista na seks svakih 7 sekundi i ima li smisla to što ga sportaši izbjegavaju prije natjecanja? Je li seks riskantan za srce i utječu li zaista kamenice na libido?


24sata otkriva najveće zablude o seksu u koje mnogi vjeruju:

Stopala otkrivaju veličinu penisa

Uvriježeno mišljenje kako su velika stopala znak da muškarac ima i velik “alat” nisu znanstveno dokazana. Iako gen Hox, odgovoran za razvoj stopala i prstiju, utječe i na razvoj penisa i klitorisa, nema dokaza da su muškarci s većim stopalima obdareniji.

No postoje slabe naznake da je veličina njegovog “alata” povezana s visinom. Studija na 63 ispitanika pokazala je poveznicu, ali je to ipak premalen uzorak za znanstveni zaključak.

Mlađi su bolji u seksu

Razina testosterona kod muškaraca najviše je u 18. godini, a razina estrogena kod žena sredinom 20-ih. Tada je libido najjači, ali to ne znači da su im to i najbolje seksualne godine. Učestalost seksa odgovorna je za vrhunac, a muškarci bez stalne partnerice najviše se seksaju u 30-ima.

Muškarci sa stalnom partnericom vrhunac dosežu u 40-ima. Žene se najčešće seksaju u kasnim 20-ima, što znači da muškarci kasnije od njih dožive svoje najbolje seks-godine.

Seks pomaže u mršavljenju

Seks je umjerena tjelovježba, ali ne dovoljna za značajniji gubitak kilograma. Užitak u krevetu u prosjeku traje oko pet minuta, što znači da se tijekom te aktivnosti potroši oko 25 kalorija.

Momci pomisle na seks svakih 7 sekundi

Da muškarci razmišljaju o seksu svakih sedam sekundi, praktično je nemoguće. To bi značilo da svaki put kad udahnu pomisle na valjanje među plahtama. Prema tom vjerovanju, jači spol bi na seks pomislio gotovo 6000 puta u danu. Istraživanja su to opovrgnula.

I ne samo to – polovica njih seksa se ni ne sjeti svaki dan. Ipak, o tome češće razmišljaju nego žene. Polovica ih barem jednom na dan pomisli na vruće igrice u usporedbi s 19 posto žena.

Pročitajte više na 24sata

 

Foto: pexels

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close