Grad ZagrebLifestyle

ZAGREB dobio najveću LIČKU KAPU!

Povodom, kako organizatori najavljuju, najvećeg ličkog događaja u Zagrebu napravljena je i prigodna – najveća lička kapa. Kapa krasi noćni klub Inbar gdje će se večeras održati Lička noć u organizaciji Studentskog Zbora Gacke.

Koliko nam je poznato, najveća lička kapa dosad načinjena je u Sincu za 15. rujna 1990. godine što je trebao biti datum dolaska Gradišćanskih Hrvata u Sinac. Taj se radosno iščekivani susret odgodio zbog ratnih zbivanja a kapa je konačno poklonjena u srpnju 2013. povodom memorijskog hodočašća “Po stazama naših starih”. Ova studentska i simbolična dvodimenzionalna lička kapa dugačka je oko 2 metra sa jednako toliko dugim resama.

Podsjećamo, Lička noć u organizaciji Studentskog Zbora Gacke tradicionalno se održava već 5 godina. Popis izvođača je šarolik – Zlatne Sjene, Trio Marinero, Fly band, Mate Bulić, Vagabundo band, TS Ni 5 Ni 6, TS Petica, DJ Žac, i drugi. Mlade Ličane danas će u Inbaru zabavljati poznati lički band – Razbijači čaša.


 

Tekst: Studentski Zbor Gacke

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close