Lifestyle

Najvažnije navike pobjednika

Najbolji način da učiniš nešto veliko jest da voliš ono što radiš. Ako to još nisi pronašao, traži dalje. Ne pristaj na kompromise, poznata je izjava Stevea Jobsa koja je nadahnula nove generacije. Jobs je u javnim nastupima naglašavao da trebamo tražiti svoju strast. No novija istraživanja su pokazala da su od strasti važnije ove navike, prenosi zadovoljna.dnevnik.hr


1. Grade svoju svrhu
Strast je riječ koju mnogi promatraju kroz prizmu sebičnosti. Svrha s druge strane uključuje i osobe koje se nalaze oko nas.

Svrha je nastojanje da ostvarimo prave odnose između sebe i drugih, između sebe i svoga posla, te između sebe i nečega većeg od nas, tvrdi psiholog Jonathan Haidt u knjizi “The Happiness Hypothesis”.

Strast nas možda čini velikima u očima javnosti, no svrha nas povezuje s okolinom zbog čega pronalazimo svoje pravo mjesto u društvu.

2. Izbirljivi su
Potvrdno odgovaramo iz obaveza, zbog straha ili zbog želje da ne povrijedimo osobe koje volimo. Ljudi koji pobjeđuju u životu znaju da je važno osigurati si vrijeme i prostor unutar kojeg ćemo odabrati ono što stvarno želimo. Znati reći Ne za njih je jedna od najvažnijih osobina.

Za takve ljude izbirljivost nije loša kvaliteta. Štoviše, ona omogućava da promislimo prije nego što djelujemo. Također, pruža nam vrijeme da zatražimo mišljenje od kolega, prijatelja i partnera te tako dobijemo sve potrebne informacije prije odlučivanja.

Više na zadovoljna.dnevnik.hr


 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close