Najskuplji nogometaši : Messi vrijedi 220 milijuna eura, Modrić na 27. mjestu, Kovačić skuplji od Rakitića

Iva Biondić

Argentinski nogometni majstor Lionel Messi najskuplji je nogometaš na svijetu, a njegova tržišna vrijednost je 220 milijuna eura, što je četiri milijuna eura više nego prošle godine.

Od hrvatskih nogometaša najviše vrijedi Luka Modrić, 37 milijuna eura i nalazi se na 27. mjestu ljestvice 100 najskupljih nogometaša koju je izradio Centar za istraživanje sporta (CIES). Prilikom procjene vrijednosti nogometaša CIES nije uzimao samo učinak na terenu, već i niz faktora kao što su godine igrača, preostale godine u ugovoru, te međunarodno iskustvo.

Na drugom mjestu je Portugalac Cristiano Ronaldo čija vrijednost je 133 milijuna eura, što je 19 milijuna više nego lani. Na trećem mjestu je veznjak Chelsea Belgijanac Eden Hazard koji je ‘težak’ 99 milijuna eura. U TOP pet su i napadač ‘Bluesa’ Diego Costa (84), te veznjak Juventusa Paul Pogba (72).

Osim Modrića među 100 najskupljih nogometaša svijeta još su dva hrvatska nogometaša. Mateo Kovačić je na 45. mjestu (32 milijuna eura), a Ivan Rakitić na 61. poziciji (27 milijuna eura).

Foto: Večernji list
Tekst: Sportske novosti

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u