Turizam

Najsigurnije mjesto u zrakoplovu

Time magazine napravio je detaljnu analizu 17 zrakoplovnih nesreća u posljednjih trideset godina kako bi otkrio koja su mjesta najsigurnija u avionu. Iznenađujuće, najsigurnijim mjestom u zrakoplovu pokazao se srednji red u ‘repu’ limene ptice.


Sredina zrakoplova kroz povijest se pokazala najfatalnijim dijelom za putnike. Smrtnost u prednjem dijelu zrakoplova iznosi 44 posto u odnosu na stražnji dio zrakoplova gdje je ona tek 28 posto,’ ističu u spomenutom magazinu.

Uz to sigurnima se smatraju i dva reda najbliža izlazima u slučaju opasnosti, s obzirom da putnici na ovim mjestima imaju mogućnost najbržeg izlaska iz zrakoplova.

Dakako, uvijek treba poštivati protokole sigurnosti u zrakoplovu te se vezati sigurnosnim pojasom gdje god sjedili.

U magazinu su istaknuli da spomenuta mjesta ne sprečavaju ozlijede i smrtnost, već su se pokazali ‘najsretnijim’ u posljednjih tri desetljeća zrakoplovnih nesreća.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: punkufer.dnevnik.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close