Scena

Najprodavaniji album 2016. godine

Senzacionalni album “Matija svira Arsena” našeg ponajvećeg jazz glazbenika Matije Dedića najprodavaniji je album u Hrvatskoj u 2016., godini, uključujući i inozemna izdanja!


Riječ je o još jednom u nizu od fantastičnih trijumfa koje je postigao ovaj izuzetan album, dobitnik čak 5 Porina za 2015. godinu – osim što je proglašen albumom godine, dobio je još i nagrade za najbolju izvedbu jazz glazbe (“Ni ti ni ja”), najbolji aranžman (“Kuća pored mora”), najbolji instrumentalni album te najbolju instrumentalnu izvedbu izvan klasične i jazz glazbe (Matija feat. Miroslav Tadić za skladbu “Ne plači”).

Ovime je na komercijalnoj razini potvrđeno ono što je već duže vrijeme poznato ne samo ljubiteljima jazza i instrumentalne glazbe, nego i najširoj publici: da je s “Matija svira Arsena” Matija Dedić proizveo kultni album koji nesumnjivo pripada kanonu naše glazbe!

Osmišljen kao dirljiva glazbena posveta njegovom preminulom ocu, neponovljivom Arsenu Dediću, “Matija svira Arsena” donio je 12 dojmljivih izvedbi na kojima su se na uistinu rijedak način stopili izuzetan emocionalni sadržaj i vanserijsko glazbeno umijeće. To njegovo svojstvo nije moglo promaći ni struci ni javnosti, a činjenica da je intimni instrumentalni album zauzeo prvo mjesto prodaje – prestižući usput i izdanja poput posljednjeg albuma Davida Bowieja – samo potvrđuje o kakvom je izdanju riječ.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close