Grad ZagrebScena

Najpoznatiji hrvatski “bećar” i “dida” tamburaške glazbe, Šima Jovanovac sinoć je u ispunjenoj dvorani Lisinski

Povodom Šimunova, održao već tradicionalni koncert za pamćenje “Šimunovo u Lisinskom”. Zajedno sa svojim prijateljima i gostima publici je priredio pravu slavonsku feštu, a dodatni razlog za slavlje bilo je puna 51 godina Šimine uspješne karijere.


Šima je na koncertu predstavio album “Šta kog’ briga kako živim?” koji je u izdanju Croatia Recordsa i Multi Music Medije objavljen početkom kolovoza, a na repertoaru su se našle pjesme “Treba mi ruka tvoja”, “Šta kog’ briga kako živim” i “Rasula se dica na sve strane svita”, ali i pregršt starih hitova koji su redom postali pravi evergreeni tamburaške glazbe. Šimu je pratio vrhunski osmeročlani tamburaški orkestar Krunoslava Dražića koji je sjajnim muziciranjem ovom koncertu dao zavidnu umjetničku vrijednost.

Svojim pjesmama Šimino slavlje uveličali su i mnogi njegovi estradni prijatelji poput Ivice Pepelka, Pere Galića, Minee, Meri Cetinić, Bosutskih Bećara, Vranca, Đakovčanki, Izvora i Kvarteta Gubec. Poseban gost večeri bio je Nedžad Salković koji je izazvao najviše emocija kod publike pjevajući “Imam samo pjesmu” i “Ne klepeći nanulama”. Scenografiji su pridonijeli i članovi Folklornog Ansambla “Lisinski” koji su svojom pojavom ukrasili pozornicu koja je sinoć uistinu izgledala poput idilične slike iz Slavonije. Poseban dio koncerta Šima je posvetio svome sinu Branimiru, koji je uspješno krenuo očevim glazbenim stopama te napisao velike hitove poput “Moja Hercegovina”, “Dajem ti more”, “Sunce moje Šokadije” i mnoge druge.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Croatia Records PR | Foto: screenshot YouTube

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close