Scena

Najpoželjnija mana na razgovoru za posao

Jedno od najskliskijih pitanja na razgovoru za posao je “Koje su vaše najveće mane”, a poslodavci ga sve češće serviraju u različitim verzijama.


Jedna od najdomišljatijih je “Što nikako ne volite kod sebe”. James Reed, direktor jedne britanske tvrtke za savjetovanje pri zapošljavanju i autor knjige “101 pitanje na razgovoru za posao kojih se više nećete bojati”, kaže da nismo dužni odgovarati na takva pitanja.

Došli ste na intervju za posao, a ne na razgovor o privatnom životu – pojašnjava Reed i napominje da je u situacijama kad vam postave ovakvo pitanje najbolje ostati hladan i zalijepiti si neku najčešću ljudsku manu koja neće imati nikakav utjecaj na posao. Poprilično dobar odgovor je tvrdoglavost, koja često može proći i kao vrlina. Odmah možete nabrojiti i nekoliko “pravih” vrlina – navedite primjer iz prijašnjeg radnog iskustva kad je ta vrlina utjecala pozitivno na neke poslovne odluke.

Reed pojašnjava da većina poslodavaca postavlja ovakva pitanja jer želi iskušati granice potencijalnih zaposlenika ili otkriti najskrivenije mane. Zanimljiv savjet podijelio je i Larry Bodine, urednik stranice lawyers.com. On predlaže da oni hrabriji na pitanja odgovore protupitanjem, kao primjerice “To je zanimljivo pitanje. Zašto ste me to pitali?” ili “Vrlo ću vam rado odgovoriti na to pitanje, ali možete li mi reći kako je to povezano s poslom?”.

Igrajte sigurno

Nemojte reći “Često se uzrujam ako nešto ne napravim onako kako sam planirao” nego malo izokrenite konstrukciju rečenice te recite: “Često se borim s perfekcionizmom i u posljednje vrijeme učim smireno odraditi posao”

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: 24sata.hr | Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close