VijestiKultura

Ovo su najposuđivaniji naslovi u našim knjižnicama

Na popisu Nacionalne i sveučilišne knjižnice (NSK) s najposuđivanijim naslovima u hrvatskim knjižnicama ponovno dominiraju pisci knjiga uvrštenih u školske lektire – među najčitanijima u 2015. godini bila je Sanja Pilić, čije su knjige bile posuđene 25174 puta.


Prvo mjesto po broju posudbi zauzeo je ilustrator, Niko Barun s 26193 posudbe, na drugom je spisateljica za djecu Sanja Pilić, a na trećem i četvrtom prevoditeljice Vesna Valenčić i Mirna Čubranić.

Slijede Ivana Brlić-Mažuranić s 20952 posudbe te Pavao Pavličić koji je prošlih godina držao rekordan broj posudbi među piscima, a 2015. ih je imao 20947.

Nakon ilustratora Tomislava Tomića i Stjepana Bartolića te prevoditeljice Aleksandre Mihaljević-Barlović na ljestvici najposuđivanijih autora su August Šenoa i Sanja Polak s po nešto više od 15 tisuća posudbi.

Među prvih dvadeset još su Pika Vončina, čija je slikovnica “Četiri godišnja doba” među odabranima s natječaja Hrvatska lijepa knjiga te Miroslav Krleža, Zlatko Crnković, Miro Gavran, Ninoslav Kunc, Silvija Čolić, Božidar Prosenjak, Vladimir Nazor i Mato Lovrak.

Više na tporta.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close