Turizam

Najpopularniji turistički vodič na svijetu preporučuje Dalmaciju

Lonely planet za ovu je godinu na Mediteranu preporučio samo tri, uvjetno rečeno četiri odredišta, ali je jedno od njih sjeverna Dalmacija.


Lonely Planet, planetarno popularni vodič za turiste i vagabunde po svijetu, objavio je za 2016. godinu svoju listu top 10 odredišta za turistički posjet po Europi, među kojima je i sjeverna Dalmacija. Hrvatski dio Mediterana Lonely Planet stavio je na 10. mjesto, opisavši superlativima Velebit sa svojim nacionalnim parkom i zaštićenim područjima, pogledom na more, kulturnom i povijesnom baštinom Zadra i okolice, te mnogočime drugim.

Svojim je fanovima Lonely Planet osim Dalmacije na Mediteranu preporučio još samo Extremaduru u Španjolskoj, koja je zapravo smještena u kontinentalnom dijelu te zemlje, zatim grčki Peloponez, te Veneciju. Bolju preporuku hrvatski turizam teško da je mogao dobiti na samom otvaranju turističke sezone.

Riječ je o kultnom vodiču koji je od 2011. do 2014. prodao 120 milijuna primjeraka svojih vodiča za turistička odredišta po cijelom svijetu. 2014. godine je, također ilustracije radi, prodao i 11 milijuna primjeraka svojih aplikacija s turističkim vodičima.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: express.hr | Foto: placepeoplestories.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close