Turizam

Ovo su najpopularnije turističke destinacije

Prije nekoliko mjeseci Mastercard je objavio svoj Global Destination Cities Index, u kojem je između ostalog objavljen i podatak o 20 najposjećenijih gradova za 2016. godinu. Možda vas ova lista inspirira za odabir nove destinacije ili ako ne volite gužve, zaobiđete neki od ovih prekrasnih gradova.


Kriterij za mjerenje bio je broj noćenja stranih turista, a od 20 gradova, 9 ih se nalazi u Europi (pribrojali smo i Istanbul, iako se radi o gradu na dva kontinenta), dok su ostali u Aziji, jedino se New York ugurao na listu, kao jedini grad koji se ne nalazi na jednom od dva najpolarnija kontinenta za turiste. Iz Afrike, što i ne treba čuditi, nema niti jednog grada u TOP 20, dok smo prije nego smo vidjeli popis pomislili kako bi se ovdje mogao pronaći koji južnoamerički grad, što ipak na kraju, nije slučaj. Na listi nema ni Australije, tako da prvih 20 gradova stižu s tri kontinenta: Azije, Europe i Sjeverne Amerike.

20. Prag: 5,81 milijun

prague-1168302_640
Izvor: Pixabay

19. Šangaj: 6,12 milijuna

shanghai-bund-night-1213148_640
Izvor: Pixabay

18. Beč: 6,69 milijuna

vienna-1544015_640
Izvor: Pixabay

Više na punkufer.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close