VijestiZdravlje

Najotrcaniji izgovori za nevježbanje

Organizacija fizičke aktivnosti mnogima je jedna od najmriskijih jer tako je lako pronaći razlog za klupčanje ispred televizora uz već nekoliko puta viđeni film. Izdvojili smo najčešće i najotrcanije izgovore za nevježbanje kako biste ih osvjestili, prekrižili, obuli tenisice i napokon krenuli na vježbanje.


1. Umorna sam

Najčešći izgovor za odlazak na nevježbanje je svakako umor. Nekako se čini da nakon napornog dana na poslu, zadnje što vam treba je presvlačenje, znojenje i dolazak kući u večernjim satima. Uživanje u naslonjaču uz čašicu vina toliko je privlačnije. No, onaj ‘osjećaj poslije’ koji pruža bilo koji oblik fizičke aktivnosti naprosto je nezamjenjiv za fizičko, ali i psihičko zdravlje.

2. Imam… nekog… posla

Produljeno i ponekad kaotično radno vrijeme idealna je isprika za nemogućnost vježbanja. A i potrebno se malo podružiti s prijateljima. Unatoč tome, uz malo truda, svakako pronađite barem 45 minuta dnevno za svoje tijelo. S obzirom koliko ga tijekom dana maltretiramo neprirodnim ‘uredskim’ položajem, zaslužilo je malo istezanja i učvršćivanja.

3. Ići ću sutra

Prava klasika od isprike. Ako niste išli danas, nećete ni sutra. Niti sljedeći tijedan, a niti idući mjesec.

4. Predebela sam

Ovim izgovor stvara se zatvoreni krug u kojem nikako ne možete profitirati. A ako mislite da će netko komenitrati vaš bedra, stražnjicu ili trbuh u dvorani, varate se. Svi su jednako nesigurni u svoj izgled, a osim toga nismo više u osnovnoj školi.

5. Nisam obrijala noge

Nikad ne znaš tko će gledati, još ako je i zgodni instruktor… Britvicu u ruke ili duge hlače na noge, i spremni ste za vježbanje

6. Već sam vježbala

Toliko je aktivnosti koje možete napraviti tijekom dana. Hodanje uz stepenice, hodanje po trgovinama, kućanski poslovi, i svašta nešto, zar ne? Ovo je već prilično otrcani izgovor.

7. Nisam dovoljno jela

Nekima je nedovoljni unos hrane jako dobar razlog za odmor i neaktivnost. Niti je poželjno niti je zdravo, a mršavljenje takvim načinom života je ionako privremeno.

8. Boli me glava

Znamo već za što se često koristi taj izgovor. Ali nemojte ga koristiti niti u slučaju niti u onom za vježbanje

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close