VijestiTurizam

Najopasnije ceste na svijetu

Lijepo je putovati u vlastitom aranžmanu u udobnosti svog automobila, ali ako želite mirne i ugodne praznike, bilo bi bolje ne koristiti automobil u sljedećim mjestima.


Istraživanje Svjetske zdravstvene organizacije provedeno o prometnim nesrećama diljem svijeta, pokazalo je da najviše ljudi, njih čak 48 na 100000 stanovnika pogine u Eritreji.

Svoje mjesto u top 10 pronašli su još Libija (40,5) i Irak (31,5) ali i neke turističke destinacije, poput Tajlanda (38,1) i Južnoafričke Republike (31,9) u koje turisti rado i često zalaze. Neke od najopasnijih cesta na svijetu mogu se naći u Brazilu, Vijetnamu, Ekvadoru, Paragvaju, Keniji i Laosu.

Istraživanje je pokazalo još neke važne činjenice, kao npr. da je u Portugalu opasnije voziti nego bilo gdje drugdje u Zapadnoj Europi, ali i da su primjerice SAD duplo opasnije za vožnju od susjedne im Kanade.

Jedno od najsigurnijih mjesta za vožnju su Maldivi (1,9) na kojima baš i nema cesta, a zatim slijede Norveška (2,9), Danska i Švedska (3) i Švicarska (3,4). Blizu su i Britanci (3,5), ali ipak njih sve je ostavio San Marino, u kojem se za godinu uključenu u istraživanje nije dogodila niti jedna prometna nesreće sa smrtnom posljedicom.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: punkufer.dnevnik.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close