Tech

Najmanji telefon manji od miša a najveći teži od slona

Najveći operativan telefon na svijetu teži više od prosječne ženke azijskog slona, a za podizanje slušalice potrebna je dizalica. Najmanji je telefon manji od miša


Gigantski je telefon bio izložen 1988. godine u okviru svečanosti proslave 80. rođendana nizozemskog osiguravajućeg društva Centraal Beheer.

Dugačak nevjerojatnih 6,06 metara i visok 2,47 metara, telefon je težio oko 3,5 tone. Za usporedbu, težina prosječne ženke azijskog slona je 2,7 tona. Da bi bio uvršten u Guinnessovu knjigu rekorda, telefon je morao biti u potpunosti operativan pa je za podizanje njegove 7,14 metara duge slušalice bila korištena dizalica.

Spomenimo i da je najmanji operativni telefon na svijetu s dimenzijama 47,5 x 10 x 21 mm manji od kućnog miša, a izradio ga je 1996. godine Jan Piotr Krutewicz iz SAD-a.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: tportal.hr | Foto: guinnessworldrecords.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close