Turizam

Najluksuzniji hotel krije se u Istanbulu

Iako je iza same palače turbulentna povijest i mnogi događaji koji su je više puta gotovo sravnili s zemljom, ona danas ponosno stoji i krasi vizuru europske strane Bospora


Istanbul je jedan od zaista najljepših gradova svijeta koji se može podičiti s bezbroj atrakcija, prvenstveno onih povijesnih. Plava džamija, Sultanahmetova džamija, Topkapi palača, Galata most i Aja Sofija samo su neke od najpoznatijih građevina grada smještenoga na dva kontinenta.

No, ima jedna građevina koja se ponosno, baš poput elegantne dame gotičkog stila uzdiže iznad Bospora, kanala koji razdvaja dva veličanstvena kontinenta. Radi se o Çırağan palači. Palači koja je od 17. stoljeća bila na raspolaganju nekim od najvećih obitelji Otomanskog Carstva. Izgrađena je u doba koje je poznato kao ‘doba tulipana’ koje karakterizira umjetnost, a prvenstveno ljubav prema cvijeću i glazbi. Çırağan palača je svoj današnji izgled i veličinu zapravo dobila zahvaljujući Sultanu Mahmutu II koji je 1834. godine odlučio rekonstruirati cijelo ovo područje uz Bospor.

Iako je iza same palače turbulentna povijest i mnogi događaji koji su je više puta gotovo sravnili s zemljom, ona danas ponosno stoji i krasi vizuru europske strane Bospora, kao dio jednog od najluksuznijih lanaca hotela na svijetu, i to onog Kempinski grupacije. Iako je u funkciji hotela tek od 1990 godine, ova palača je danas zapravo samo ‘produžena ruka’ hotela koji je izgrađen devedesetih godina prošlog stoljeća.

Više čitajte na punkufer.dnevnik.hr


 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close