Turizam

Ovo mogu samo Amerikanci: Najluđa prometna pravila

U svakoj zemlji su različiti (dobro, svugdje se vozi istom stranom, STOP svugdje označava isto, ali mislimo na ove potpuno ‘sulude’), a ovo su neki od najneobičnijih, od kojih su po nama najluđi, oni iz Massachusettsa i Nevade…


Kako je Amerika sjajna zemlja za unajmljivanje auta i roadtripanje, odavno je poznata stvar. Uostalom, tome smo svjedočili i u brojnim filmovima, pa bi mnogi od nas zasigurno bili sretni jednom u životu doći u Ameriku i lutati autom okolo naokolo.

Pred nama bi tada bile mnoge rute i izleti, od kojih je najslavnija i najpoznatija cesta Route 66, koja spaja Chicago i Los Angeles. No, mogli bi napraviti i druge izlete, zaletiti se do Grand Canyona ili jednostavno krenuti autom bilo gdje iz New Yorka, jer je sigurno, da ne možete pogriješiti.

No, ono što bi svakako morali pripaziti su bizarni američki zakoni, koji se ovog puta tiču prometnih pravila. U svakoj zemlji su različiti (dobro, svugdje se vozi istom stranom, STOP svugdje označava isto, ali mislimo na ove potpuno ‘sulude’), a ovo su neki od najneobičnijih, od kojih su po nama najluđi, oni iz Massachusettsa i Nevade…

Alabama: Ne smijete voziti automobil i lažno se predstavljati kao svećenik.

Aljaska: Zabranjeno je vezati i voziti psa na krovu automobila.

Arizona: Pješacima je zabranjeno pritiskanje uređaja za prelaženje cestu ako im je namjera samo zaustavljanje prometa.

Colorado: Zabranjeno je gađanje auta projektilima.

Connecticut: Ne smijete loviti životinje s autoceste.

Delaware: Zabranjeno je mijenjati odjeću unutar automobila.

Havaji: Svi u autu moraju imate vezane pojaseve, ali vožnja u zadnjem dijelu pick up vozila je dozvoljena.

Više na punkufer.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close