Turizam

Najljepši dvorci Europe

Iako je poslužio i samom Waltu Disneyu za kreaciju njegovog “Disneyeva dvorca”, njegova povijest je prilično mračna…


Neki su nastali davnih dana i mnoge legende se vežu za njih, dok su drugi relativno novi i za njih se ne veže nikakva mističnost. No, jedno ih povezuje – posjet njima san je svakog tko drži do lijepe arhitekture i umjetnosti.

Bran, Rumunjska

Mnogi misle kako je ovaj transilvanijski dvorac obilježio Drakula, no to nije baš točno. Istina je da je Bran inspirirao Brama Stokera na pisanje pripovijesti, ali je Vlad Tepeš ovdje proveo tek kratko vrijeme kao zatvorenik. Bilo kako bilo, dvorac je zanimljivo posjetiti, uplatiti turu, i proći kroz skrivene tunele…

Pena Palace, Portugal

Nalazi se u mjestu Sintra, na vrhu brda. Kad je lijepo vrijeme, obično ga se vidi i iz Lisabona, a da bi do njega došli, potrebno vam je oko pola sata vožnje iz portugalske metropole. Svakako se odvažite na taj korak, i uživajte u brižljivo čuvanim vrtovima i šetnji zidinama.

bran-castle-312918_640
Bran, Rumunjska

Neuschwanstein, Njemačka

Ovaj dvorac vjerojatno je najpoznatija palača na području Europe. Svake godine privlači milijune posjetitelja i daleko je najfotografiraniji dvorac na svijet. Unatoč ome što je poslužio i samom Waltu Disneyu za kreaciju Disneyeva dvorca, njegova povijest je prilično mračna. Naime, izgrađen je 1869. godine kao skrovište ‘ludog kralja’ Ludwiga, čija je smrt i dan danas obavijena velom tajne.

Više čitajte na punkufer.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close