Lifestyle

Najljepše plaže u okolici Zadra i Šibenika

Na ovom je području najviše plaža koje imaju izuzetno plitko more pa su idealne za obitelji s djecom i neplivače. Mnogi pamte kako su proplivali u Ninu, Zatonu…


Evo koje plaže u okolici Zadra i Šibenika ne smijete propustiti!

1. Zrće

na Pagu

Zrće kod Novalje najpoznatija je plaža na Pagu, ali i na cijelom Jadranu. Bijeli pravilni obluci, strmi ulaz u more i prekrasni pejsaž, ali prije svega izvrsna zabava uz noćne klubove mamac su za partijanere iz cijelog svijeta. Hrvatska Ibiza može primiti više tisuća kupača i partijanera te živi 24 sata na dan. Sadržaj i uređenje, zabava uz tobogan, odbojku na pijesku, ogromno parkiralište, čisto more i vrhunska organizacija Zrću su već donosili titulu najbolje plaže na Jadranu.

2. Sakarun

na Dugom otoku

Jedna od najljepših plaža na svijetu. Morski raj dug oko 800 metara ističe se čistim morem i bjelinom pijeska u hladovini prekrasne borove šume. Plitko more proteže se i do 200 metara od obale pa je plaža, uz mjesto Veli Rat, pogodna i za malu djecu. Istodobno je i pravi raj za nautičare. Netaknuta priroda i rajska ljepota uvalu Sakarun nedavno su uvrstile među najljepših 30-ak plaža u svijetu pa vas svakako ne treba iznenaditi kada tamo sretnete i poznate svjetske zvijezde.

3. Kraljičina plaža

u Ninu

Svega 15 kilometara sjeverno od Zadra također je jedna od svjetski poznatih plaža koju morate vidjeti i ondje uživati na tri kilometra vrelog pijeska. Prema legendi, supruga prvog hrvatskog kralja Tomislava bila je velika zaljubljenica u ninsku plažu pa je po njoj dobila ime. More ispred plaže duboko je “do koljena” i desecima metara od obale pa je plaža posebno omiljena obiteljima s malom djecom. Mnogi su proplivali baš u Ninu. Posebnost je i ljekovito ninsko blato.

4. Zaton

u turističkom naselju

Plaža u turističkom resortu, dakako s Plavom zastavom, svake godine obara rekorde po broju dolazaka. Pješčana plaža obiluje sadržajima za malu djecu, a tu je i debela hladovina borove šume. More je ispred plaže plitko i pogodno za neplivače, a za iskusne i hrabre tu je zabavni park u moru, ali i mogućnost da se padobranom koji vuče gliser iz zraka razgleda okolica. Sve je “začinjeno” i vrhunskom gastroponudom, ali i različitim sportskim terenima. Plaža je prilagođena osobama s invaliditetom, a izdvojen je i dio za kućne ljubimce.

5. Borik

u Zadru

U sjevernom dijelu Zadra glavna je zadarska plaža šljunčana plaža s pješčanom uvalom, a kako joj i ime govori, smještena je u debelom hladu borova. Poznata je i po mulu prekrivenom daskama, svojevrsnom okupljalištu mladih Zadrana. Na plaži se nude jedrenje na dasci i jet-ski, pedaline, obiluje i sadržajima za malu djecu. Pogled na zadarski kanal i najljepši zalazak sunca na svijetu – doslovno opijaju.

6. Dražica

u Biogradu

Biogradska pješčana uvala Soline okružena je gustom borovom šumom. Nalazi se na jugoistočnoj strani grada, a svojom ljepotom ističe se šljunčana plaža Dražice. Bogata je zabavnim sadržajima (pedaline, skuteri, gliser s padobranom), kafićima, restoranima, a ima i Plavu zastavu. Zbog blagog pristupa u more izrazito je pogodna za obitelji s malom djecom.

7. Slanica

na Murteru

Najljepša murterska plaža smještena na južnoj strani otoka, pola kilometra od centra. Pješčana, s čistim i plitkim morem, pogodna je za djecu i neplivače, a velik joj je adut pogled na Kornate. Murterani su ponosni i na ponudu dalmatinskih specijaliteta u ugostiteljskim objektima. No mještani Murtera imaju i tajnu plažu koju čuvaju samo za sebe. To je plaža Podvrške s bijelim pijeskom koji moru daje kristalnu bistrinu.

8. Plava plaža

Vodice

Plaža s Plavom zastavom ponos je turističke ponude Vodica. Šljunčana uz čisto i plitko more, ima brojne restorane, vodeni park… Gotovo u samom centru mjesta, uz nju je velika šetnica pa plaža živi dan i noć.

9. Solaris

Šibenik

Pješčana plaža u tamošnjem turističkom resortu mamac je za obitelji željne prekrasnog pejsaža, ali i one željne zabave. Solaris, naime, osim pješčane plaže, čistog mora i hladovine borova nudi i iznimno dobar zabavni sadržaj, kao i istančanu gastroponudu u kojoj uživaju gosti pristigli sa svih strana svijeta.

10. Raduča

Primošten

Primošten, grad-plaža, jedna od najljepših i najuspješnijih turističkih destinacija na Jadranu, ponosi se šljunčanim i kamenim plažama prije svega dvjema spojenim borovom šumom: Malom i Velikom Radučom. Kristalno čisto, bistro more i plaže u hladu borova za dnevno uživanje, restorani, kafići i slastičarnice, ali i tereni za sport – primoštenske plaže po ljepoti i sadržaju postavljaju na sam vrh plaža na Jadranu.


Tekst: večernji.hr

Foto: solaris.hr

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close