Turizam

Najkraći komercijalni let na svijetu traje svega 47 sekundi

Ovisno o udarima vjetra, s jednog na drugi otok može se stići za čak 47 sekundi, iako za ovu udaljenost od 2.7 kilometra obično treba oko dvije minute putovanja zrakoplovom…


Zrakoplov je izvrsno prijevozno sredstvo za putovanje na daleke destinacije, teško dostupna mjesta ili ako negdje želite doći u što je moguće kraćem roku. Ruta između Westraya i Papa Westraya u sklopu Orkneyskih otoka smatra se najkraćem na svijetu kada je u pitanju avio prijevoz.

Ovisno o udarima vjetra, s jednog na drugi otok može se stići za čak 47 sekundi, iako za ovu udaljenost od 2.7 kilometra obično treba oko dvije minute putovanja zrakoplovom. Tu rutu od 1967. godine pokriva regionalna kompanija Loganair, a cijena povratne karte stoji oko 200 kuna.

Na Papa Westrayu živi tek sedamdesetak osoba, no ovaj otok na sjeveru Škotske ima nekolicinu arheoloških lokaliteta koje periodično istražuje velik broj stručnjaka i studenata zbog čega je i uvedena ta linija.

Više na punkufer.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close